Guinnessrekorder med ekstra bitt

Det er overraskende mange Guinness rekorder som relaterer seg til tenner. Om det gjelder medfødte tenner eller måter tennene brukes på, så finnes det rekorder på mye forskjellig, både nyttig og unyttig. Her er våre favoritter:

Fisken med størst tenner

Når det kommer til størrelsen på tennene i forhold til hodestørrelse, er det ingen som kan slå Sloan’s viperfish. Tennene er så lange at den må åpne munnen helt vertikalt før den klarer å svelge maten sin. Når fisken har munnen lukket overlapper tennene kjeven.

Men det er ingen grunn til å være redd når du bader i havet.

Hodet til en viperfish er nemlig kun 2cm, og den blir rundt 28 cm lang, derfor er det ikke store fisken vi snakker om.

Viperfish med store tenner Viperfish har store tenner, men hodet er kun 2 CM stort. Kilde: Imgarcade

Baby med flest tenner ved fødselen

Det er normalt for barn å få sine første melketenner når de er 5-8 måneder gamle, men det er faktisk flere eksempler hvor barna blir født og allerede har utviklet tenner.

Sean Keany fra England er den babyen som har kommet til verden med flest tenner. Han ble født med hele 12 stykker i April 1990. Disse tennene ble trukket for å unngå eventuelle problemer med amming. Du kan vel selv tenke deg hva en baby med tenner kan finne på når den skal amme…

Flest mennesker som har pusset tennene samtidig

Når det kommer til å pusse tennene finnes det overraskende nok flere rekorder der ute.

I El Salvador satte de rekorden for flest mennesker som pusset tenne samtidig på samme sted. Det var hele 13 380 personer som hadde samlet seg på Cuscatlán Stadium i hovedstaden San Salvador som klarte det oppdraget i 2005.

Men det er ikke de fleste menneskene som har pusset tennene samtidig.

I India klarte Colgate sammen med den indiske tannlegeforeningen å samle 177 003 mennesker på 380 forskjellige steder over hele India som pusset tennene samtidig. Mange av disse var skolebarn og det hele var del av en kampanje som skulle øke bevisstheten rundt tannhygiene i 2007.

De har også klart å sette rekorden for antall mennesker som brukte munnvann samtidig i 2011.

Verdensrekorden for mest folk som brukte munnvann samtidig prisen Trisha Krishnan for Colgate Guinness Verdensrekord Sertifikat Kilde: Chennai365

Største samlingen av mennesketenner

Det finnes mye rart å samle på. Munken Giovanni Battista Orsegnio, som levde på slutten av 1800-tallet, samlet på tenner. Han jobbet nemlig som tannlege mens han var munk og tok vare på alle tennene han trakk. Han hadde hele 2 000 744 tenner i samlingen sin.

Hvor mye kan du gjøre med tennene?

Det finnes mange forskjellige rekorder for personer som har løftet, dratt, holdt, gnagd eller ellers brukt tennene sine for å sette verdensrekorder. Av de mer fascinerende rekordene kan vi nevne tidsrekorden for skrelle en kokosnøtt med tennene som er på henholdsvis 28,06 sekunder på en nesten 5 kg kokosnøtt.

Mann som skreller en kokosnøtt med tennene Kilde: Guinness World of Records

Om du føler deg ekstra sterk i kjeven, kan du utfordre Georges Christen fra Luxembourg som løp 11,80 meter mens han løftet et bord med tennene. Og ikke nok med det, det satt en 50 kg tung person oppå bordet mens han løftet og sprang.

Mann løfter et bord med tennene med en kvinne oppå Kilde: Guinness World of Records

Av de mer kreative innslagene finner vi tyske Ivo Grosche som tok så mange som 26 strømpebånd av dameben på kun 1 minutt. Hvor raskt tror du tennene dine kan flytte på ting?

Kilde: Guinness World of Records Kilde: Guinness World of Records

For flere tannrelaterte rekorder og eller andre verdensrekorder, utforsk Guinness World of Records sine hjemmesider.

Vil du ha flere morsomme tannfakta? Få med deg det du ikke visste om Tannfeen og følg Apollonia på Facebook for oppdatering neste gang vi kommer med tannhelsetips eller andre morsomme fakta rundt tenner!