Åpen dag hos Tannlege Fredrik Skodje

Torsdag 28. januar arrangerte tannlege Fredrik Skodje åpen dag – uten forpliktelse og kostnader for pasienten. En dag hvor han har åpen timeplan for å møte pasienter med behandlingsbehov for manglende tenner, slitte tenner eller har tannlegeskrekk. De fleste av pasientene som kom hadde ringt på forhånd for å sette av tid til samtale og undersøkelse med tannlegen.

Tannhelseteamet er klare for å ta i mot pasienter, og representant fra leverandøren var til stede.

P1000091

Hvordan foregår dette?

Det blir tatt røntgenbilder og gjort en grundig undersøkelse av tennene. Tannlegen gir informasjon om ulike muligheter og behandlingsmetoder. Etter en slik samtale vil man komme frem til en behandlingsplan og kostnadsoverslag.

Det er flere fordeler med å erstatte manglende tenner med implantat, spesielt på lang sikt. Tennene rundt kan begynne å flytte på seg og tannen i den motstående kjeven kan begynne å «vokse» inn i mellomrommet. Etter lang tid med manglende tann kan kjevebenet brytes ned, og dermed kan tennene rundt svekkes og falle ut. Kort sagt, tapet av en tann kan føre til store konsekvenser.

En manglende tann kan føre til tap av flere tenner og til slutt endring i ansiktsuttrykket.

Tannlege Fredrik Skodje vil ta i bruk moderne behandling for å forhindre en slik utvikling.

P1000082

På bildet over ser vi en modell av tenner med røtter. Den ene tannen er et implantat, en skru ned i kjevebenet med en krone på.

Ved slitte og skadde tenner har tannlegen ulike løsninger for å få et friskt og naturlig smil. Tannlege Fredrik Skodje har lang erfaring i å behandle pasienter med tannlegeskrekk.

Oppsummert var åpen dag en fin dag med hyggelig tannprat, og vi håper å se pasientene igjen snart.

Ønsker du en time med tannlege Fredrik Skodje? Ta kontakt her.