Hva koster tannregulering for barn?

Hovedregelen er at all tannbehandling for barn under 18 år er gratis, bortsett fra tannregulering.

Den lokale, offentlige, tannklinikken kaller jevnlig barna inn til kontroll. Første innkalling kommer normalt når barnet er rundt tre år. Om det er behov for tannregulering, henvises det til en spesialist, en kjeveortoped. I Norge er det for det meste privatpraktiserende kjeveortopeder. Enkelte steder har den offentlige tannklinikken ansatt kjeveortopeder. Colosseum Tannlege Apollonia har en kjeveortoped som jobber med tannregulering for barn og voksne. Det er ingen ventetid for å få time. Når barnet er henvist til kjeveortoped, står man fritt til å velge hvem skal gå til.
Colosseum Tannlege Apollonia gir også råd, om du er usikker på om et barnesmil fullt av skakke og litt for store voksentenner kan være et problem eller om det bare er sjarmerende. Skulle det vise seg at de skakke tennene bare er sjarmerende, så er jo alt vel. Men dersom tannregulering er nødvendig, hjelper vi gjerne til. Hos Colosseum Tannlege Apollonia blir barnet fulgt opp av oss helt til det er voksent.

Prisene på en kjeveortopedisk behandling avhenger av hvordan en eventuell bittfeil er, og av hvor omfattende behandlingen vil bli. Før en behandling påbegynnes får alle pasienter en behandlingsavtale. Pasienten opplyses om totalprisen for behandlingen, dekningsprosent fra HELO og egenandel som pasient eller foresatt skal betale. HELFO gir fra 40 til 100 prosent refusjon av offentlig takst, avhengig av behandlingsbehov. Colosseum Tannlege Apollonia ordner alt det praktiske med søknad til HELFO.

Har du dårlig råd, og sliter med å kunne betale for en tannregulering, kan du søke NAV om støtte.

Ta kontakt med Colosseum Tannlege Apollonia for en vurdering med kostandsoverslag.

Apollonia_ELLEmELLE_situasjonsbilder_IMG_1024_FotoKristinSt+©ylen