Pris på tannregulering for voksne

Du har mange muligheter når det kommer til å ta tannregulering som voksen og prisen varierer ut fra hvilken type tannregulering du velger. Dersom du har krav på refusjon, blir tannreguleringen rimeligere for deg.

Prisgaranti og ingen skjulte gebyrer

Hos Apollonia Tannklinikk i Ålesund tilbyr vi et bredt spekter av tannreguleringer og finner den beste løsningen sammen med deg. Kjeveortoped Nils Jørgen Selliseth har 20 års erfaring innen tannregulering og vil følge deg tett opp.

Slik foregår det

 • Du kommer til konsultasjon og får et pristilbud på hele behandlingen.
 • Velg om du vil betale alt med en gang eller gå for gebyrfri og rentefri delbetaling over flere måneder.

Har du krav på refusjon, hjelper vi deg med dokumentasjon og søknad og du betaler kun mellomlegget for behandlingen. 

Ulike typer tannregulering

Du kan velge mellom fire typer tannregulering. Alle metodene gir like godt resultat, men prisen på produktene varierer. Tannlegen hjelper deg med å finne beste løsning ut fra ditt behov og ønske. Priseksemplene under gjelder før eventuell refusjon er fratrukket.

Fire typer tannregulering og prisforskjeller

  • Tradisjonell regulering i stål er den vanligste formen for tannregulering. Den brukes av 80 % av pasientene og er det billigste alternativet. Du kan regne med en pris fra cirka 15 000 kr til cirka 40 000 kr (i 2018). En enkel korrigering av én kjeve er rimeligere enn en komplisert behandling i begge kjever.
  • Porselensknotter regnes som en gjennomsiktig variant av den tradisjonelle tannreguleringen fordi knottene har samme farge som tennene dine. Dette er det nest rimeligste alternativet og koster ca. 4500 kr ekstra per kjeve (i 2018). Flere velger å ha stålknotter nede og porselen oppe for å gjøre det rimeligere.
  • Skinnebehandling består av en serie skinner som er tilpasset dine tenner. Prisen på behandlingen varierer ut fra størrelsen på korrigeringen og om du trenger skinner i en eller begge kjevene. Dette påvirker hvor mange skinner du trenger og derfor også prisen. Regn med mellom 8000-20000 kr ekstra sammenliknet med stålknotter (i 2018).
  • Usynlig tannregulering på baksiden av tennene er det dyreste alternativet, men til gjengjeld kan du ha tannregulering uten at noen merker det.
   “Lightversjon”: Enkle korrigeringer på fortennene. Regn med cirka 9000 kr ekstra per kjeve, sammenliknet med stålknotter (i 2018).
   “Fullversjon”: Flytting av alle tennene. Beregn cirka 17 000 kr ekstra per kjeve (i 2018).

 

 

Har du krav på støtte fra Helfo, trekkes det fra prisene over. Merk at du får samme stønad uansett hvilken type tannregulering du velger og at prisen du betaler alltid er mellomlegget.

Få time på dagen

Hos Apollonia tannklinikk får du alltid time samme dag eller senest påfølgende dag. Har du vurdert å ta tannregulering i en lengre periode?

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om tannregulering og vanlige problemstillinger som tannreguleringen hjelper mot

Du er alltid hjertelig velkommen til å avtale en uforpliktende samtale med kjeveortopeden!

Kjeveortoped Nils Jørgen Selliseth