Tannen din kan bevares! Slik foregår rotfyllingen

Har du symptomer som isende og vedvarende tannverk du ikke får til å dempe, er det sannsynlig at du trenger en rotfylling. Det tar ikke lang tid og er som regel smertefritt. Rotfyllingsspesialisten har sett det meste og kan i de aller fleste tilfeller bevare tannen din på mest mulig skånsomt vis. Lær mer om hva en rotfylling er og hvordan rotfyllingen foregår!

Dette skjer ved rotfylling

Spesialist på rotfylling i Ålesund

Hvorfor trenger du en rotfylling?

Midt i tannen er det et hulrom der det ligger en nerve og små blodkar. Grunnen til at du kan trenge en rotbehandling kan være at nerven begynner å verke, for eksempel etter en behandling som har blitt utført, eller fordi du har fått en infeksjon i rotkanalen og det tilstøtende benvevet.

Slik foregår rotfyllingen – steg for steg

  1. En grundig undersøkelse fører oss som regel til rett diagnose.
  2. Velge behandling: Du får flere behandlingsalternativer på bakgrunn av diagnosen som blir stilt. Rotfyllingsspesialisten vil informere deg om prognoser og forventninger knyttet til disse alternativene og du vil få et prisoverslag på behandlingene.
  3. Bedøvelse: Som regel får du tilstrekkelig med bedøvelse før oppstart av behandlingen. Noen ganger er nerven død allerede og da kan behandlingen utføres uten bedøvelse dersom du ønsker det.
  4. Gummiduk plasseres rundt tannen for å holde området tørt under behandlingen.
  5. Boring ned til hulrommet der nerven er eller har vært, samt fjerning av karies.
  6. Utviding og rensing av rotkanalene. Samtlige rotkanaler utvides ned til rotspissen og desinfiseres med skyllevæske. Eventuelt legges et medikament inn i rotkanalene.
  7. Lukking av rotkanalene. Enten skjer dette i samme seanse som rensingen, eller så kommer du tilbake etter cirka 14 dager og får tettet rotkanalene med rotfyllingsmasse.
  8. Gjenoppbygging av tannen. Hos spesialisten får du en midlertidig fylling. Din faste tannlege vil erstatte denne med en permanent fylling – avhengig av hva dere har planlagt.

Studier aviser at rotfyllinger bør utføres av en spesialist for å sikre god prognose. Tim Lehmann hos Colosseum Tannlege Apollonia er spesialist på rotfyllinger. Takket være lang erfaring innen rotkanalbehandling og godt utstyr kan Tim utføre rotfyllinger raskt, med god forutsigbarhet og behandlingen lar seg som regel gjennomføre helt smertefritt. I løpet av sine 15 år som tannlege har han sett det meste og blitt en trygg og populær rotfyllingsspesialist. – Jeg blir alltid glad når en pasient får beholde tannen, forteller Tim. 

Spesialist på rotfylling i Ålesund

Få best mulig resultat

– Er du i tvil om du bør trekke eller rotfylle, anbefaler jeg deg å be om råd. Det er ikke så dyrt for en second opinion, smiler Tim.

En tann som kan virke umulig å redde, kan være standard behandling for en rotfyllingsspesialist. Tannlegen din kan henvise deg til spesialist for at du skal få best mulig resultat på rotfyllingen, eller du kan ta kontakt selv. Du fortsetter å gå til din faste tannlege etter behandlingen.

Vil du snakke med Tim? Bestill time i dag!