Estetisk tannbehandling

Apollonia bilde

Fjerning av tannstein

Tannstein er gamle, forkalkede bakterier som sitter fast på tennene. Bakteriene blander seg etter hvert med kalksalt som er i spytt. Blandingen hardner og tannstein oppstår. På tannsteinen har det lett for å feste seg nye bakterier, som igjen kan gi tannkjøttbetennelse og vond lukt.

Noen er mer utsatt enn andre for å få tannstein. Dette kan være genetisk betinget, og avhenger av hvordan den enkeltes spytt er sammensatt.

Kan ikke børstes

Tannstein må fjernes av en tannpleier eller tannlege. Det kan ikke børstes bort med en vanlig tannbørste. Tannpleier eller tannlege bruker spesielle instrumenter for å fjerne tannsten over og under tannkjøttsranden. Det er ikke spesielt vondt å få fjernet tannsten.

Hvordan forebygge tannstein

Har du noengang fått beskjed av tannlegen din om å bruke tanntråd? Det er fordi tanntråd, tannpuss og god munnhygiene forebygger tannstein. Om du er usikker på om din tannhygiene er god nok, ta kontakt med din tannpleier.

Puss tennene 2 ganger daglig, og bruk tanntråd, tannstikker og spesialbørster for å forebygge tannstein.

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger