Estetisk tannbehandling

Apollonia bilde

Tannfylling

Dersom et hull er i ferd med i bryte gjennom emaljen, legges det en fylling som erstatning. Fyllingen forhindrer ytterligere skade, i tillegg til at tannen får tilbake sin naturlige form og funksjon.

Bytte misfargede fyllinger

Selv om noen fyllinger over tid har endret farge og blitt mørkere, betyr ikke dette at de må byttes ut. Funksjonen kan være god, men mange ønsker likevel å bytte disse, ettersom de kan være sjenerende. Det finnes gode muligheter for å få et fint resultat med fyllingsmaterialene vi har tilgjengelig i dag.

Porselensfyllinger

Vi foretrekker hvit porselen til store tannfyllinger. Det er det mest estetiske av fyllingsmaterialene, dessuten er det både sterkt og holdbart. Ved bruk av porselensfyllinger sparer man mye mer av tannens egen substans, enn om man skulle bruke kroner. Porselen er et såkalt biokompatibelt materiale, som det svært sjelden oppstår allergisk reaksjon mot. Vi bruker porselensmaterialet Empress®.

Tannfargede fyllinger – kompositt

Kompositt er et tannfarget fyllingsmateriale som brukes i utstrakt grad. Det fungerer som et naturtro substitutt av tapt tannsubstans, og er derfor ofte et naturlig valg. Kompositt egner seg best til å fylle mindre hull, fordi det har begrenset styrke og krymper litt under herding.

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger