Priser

Apollonia bilde

Trygd og tannregulering

Du kan få offentlig støtte til tannregulering gjennom Folketrygden. Ordningen er slik at den som har stort behov for behandling får mer i støtte enn den som har mindre behandlingsbehov.

Barn nummer to får høyere refusjon

Hovedregelen er at behandlingen må være påbegynt før utløpet av det året en fyller 20 år. Tannstillingsfeil er ofte arvelig. Dersom det er flere enn ett barn i en familie som har behov for tannregulering, vil barn nummer to få høyere trygderefusjon enn det første selv om alvorlighetsgraden på tannstillingsfeilen er den samme.

Apollonia følger trygdesatsene

Det er fri prisfastsettelse for tannhelsetjenester i Norge. Dette betyr at tannlegene fritt setter sine priser uavhengig av de normative trygdesatsene. Mange kjeveortopeder ligger over takstene.

Hos Colosseum Tannlege Apollonia har vi valgt å følge de normative takstene for trygdefinansiert tannregulering. Dette betyr at du kun betaler den offentlig fastsatte egenandelen, resten mottar vi fra HELFO (Helseøkonomiforvaltningen).

I noen tilfeller kan voksne få støtte til tannregulering:

  • Bittfeilen er så alvorlig at det kreves både tannregulering og kjevekirurgi.
  • Tannmangel er medfødt, og lukene i tannrekken skal lukkes med hjelp av tannregulering, eller med erstatning som krever kjeveortopedisk forbehandling.
  • Uvanlig stor tannslitasje der en bittfeil må korrigeres før de nedslitte tennene kan bygges opp igjen.
  • Pasienter med spesielle sykdommer/syndromer som gir rett til gratis tannbehandling. Se listen over varige sykdommer.

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger