Spørsmål og svar

Apollonia bilde

Graviditet og tannhelse

Vi på Colosseum Tannlege Apollonia anbefaler kvinner å gå til tannlegen under svangerskap. Vi har flinke tannleger som gjerne rådfører deg og renser tennene dine, slik at tannhelsen ikke blir et bekymringsmoment under svangerskapet.

Bruk fluor

Gravide kvinner har økt risiko for hull i tennene. Mange er rammet av kvalme og oppkast, noe som fører til at tannemaljen kan etse bort. Gravide bør etter oppkast skylle munnen med fluor for å unngå bakteriedannelser. Etter en halvtime kan tennene pusses på vanlig måte.

Kosthold

En annen faktor som påvirker gravides tannhelse er kosthold. Mange gravide spiser hyppigere og har mer lyst på sukker enn før, noe som fører til økt risiko for hull i tennene. På grunn av hormoner er man i tillegg ekstra utsatt for tannkjøttsbetennelser. Gravide bør derfor være nøye med tannpuss, bruk av tanntråd og munnskyllevann under hele svangerskapet.

Tannlegebesøk

Mange gravide unngår å gå til tannlegen siden de er redd for at røntgenbilder og bedøvelse vil skade barnet. Gravide kvinners behov og bekymringer blir alltid tatt hensyn til hos Colosseum Tannlege Apollonia.
Nesten alle behandlinger kan utføres selv om pasienten er gravid.

Les mer om tannhelse før, under og etter graviditeten her!

 

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger