Spørsmål og svar

Apollonia bilde

Munnhygiene

Munnen har en naturlig rik baterieflora. Dersom denne ikke holdes i sjakk vil bakterier gi skade på tenner og tannkjøtt. Ved god munnhygiene og regelmessig besøk til tannlege, kan tennene dine vare livet ut.

For god munnhygiene bør du følge tipsene nedenfor:

Pussing av tennene

Tennene bør børstes med fluortannkrem morgen og kveld. Det er lurt å bruke en myk eller elektrisk tannkost. Slik hindrer man at det pusses for hardt, noe som kan gi skader på tennene og tannkjøttet. Når du pusser tennene må du tenke systematisk, slik at alle tannflater blir rene. Dette inkluderer også innsiden og de bakerste tennene.

Les om hvordan du velger tannbørste her!

Rengjøring mellom tennene

Mellom tennene kan det lett samle seg belegg og bakterier som ikke kan pusses bort med tannbørste. Hjelpemidler som tanntråd, tannstikker, mellomromsbørster og solobørster er til stor hjelp for å oppnå god munnhygiene. Mange sliter med å bruke tanntråd ettersom det kan være litt krevende å komme til i alle mellomrom. Det finnes flere hjelpemidler som kan lette tanntrådbruken. Det finnes blant annet tanntråd som er festet til en bøyle som er lett anvendelig. Tanntråd bør brukes en gang om dagen.

Les mer om tanntråd og tannpirker her!

Fluor

Tannkremen som brukes i det daglige renholdet bør inneholde fluor. Fluorbehandling i form av munnskyllevann og tabletter er også effektivt. Ved ferieturer er det lett å la fluorskyllingen stå igjen hjemme, kompenser derfor gjerne med fluortabletter. Colosseum Tannlege Apollonia kan utføre fluorbehandling på deg ved tannlegebesøk. Det kan gjøre tennene mer motstandsdyktige og begynnende hull kan tilheles.

Kosthold

Hold deg mest mulig til faste måltider. Dersom man småspiser hele tiden rekker ikke munnen å nøytralisere syren. Småspising gir hyppig dannelse av karies, som igjen gir økt risiko for hull i tennene.

Les mer om mat og tennene dine her!

 

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger