Spørsmål og svar

Apollonia bilde

Visdomstenner

Visdomstennene er de siste blivende jekslene som bryter frem. De kommer helt bakerst i munnen i 16-20 års alderen eller senere. De aller fleste får visdomstennene. Noen har plass til dem, andre må i midlertid fjerne dem for å unngå komplikasjoner.

Fjerning av visdomstenner

Hos enkelte har ikke tannbuen plass til visdomstennene, noe som fører til at tennene ikke har plass til å bryte frem på vanlig vis. Beliggenheten til jekslene gjør at det blir vanskelig å holde rent, noe som kan gi betennelse i tannkjøttet rundt tannen. Dette fører til hevelse og kan være smertefullt.

I forbindelse med tannregulering, kjeveforflytninger for bedring av bittforhold, hull samt plassmangel, kan det bli nødvendig å fjerne visdomstennene. De trenger seg ofte frem, og er ofte en årsak til tannverk hos mange. Dersom dette oppleves bør tannlege oppsøkes for å vurdere hva som må gjøres videre.

Må tannen opereres ut?

En frembrudd tann der hele kronen synes, trekkes på vanlig måte hos allmenntannlege. Dersom visdomstannen delvis er brutt frem, befinner seg i en ugunstig posisjon eller ligger under slimhinnen, bør den fjernes ved et lite kirurgisk inngrep. Flere visdomstenner kan vanligvis fjernes samtidig.

Hvor lang tid må jeg vente?

Ved Colosseum Tannlege Apollonia har vi egne oralkirurger som utfører denne typen kirurgi. Mens ventetiden på sykehuset er oppimot 1 år, kan du se frem i mot rask behandlingstid hos oss.

Ved fjerning av visdomstann har du som pasient rett på trygderefusjon. Vi har direkte oppgjør, noe gjør alt enklere for deg. Les mer om trygderefusjon.

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger