Allmennbehandling

Apollonia bilde

Lystgassbehandling

Det er ikke bare å gå til tannlege for alle. Noen mennesker har odontofobi, også kalt tannlegeskrekk. Det vanskeligste for deg med tannlegeskrekk er kanskje det å ta kontakt med en tannlege.

Da er det bra å vite at Apollonia ønsker å hjelpe deg som har angst. Vi gjør alt vi kan for å lette situasjonen. Det viktigste er at du føler deg trygg, og kan stole på tannlegen din.

Hvordan fungerer lystgass?

N2O, eller dinitrogenoksid er en fargeløs gass, som har en svakt søtlig lukt. Under behandling, blandes lystgass med oksygen, som blir tilført pasienten gjennom en maske som dekker nesen.

Lystgass nummer smerte, og gir en svak euforisk følelse. Effekten gir seg nesten umiddelbart etter endt behandling.

For sikkerhets skyld må pasienten likevel ha med seg følge til klinikken, og la bilen stå på behandlingsdagen.

Gode relasjoner

Vi legger stor vekt på å bygge gode relasjoner mellom deg, som pasient, og din tannlege. Derfor prater vi grundig sammen i forkant av behandlingen. Bare du vet hvor dine grenser går, derfor er det viktig at du kommuniserer godt med tannlegen din. Først når du er klar, vil tannlegen utføre behandling på deg. Hos Colosseum Tannlege Apollonia tar vi steg for steg sammen.

Lystgass

For noen mennesker er ikke den gode relasjonen nok til å takle behandlingen. Da kan vi bruke beroligende medikamenter eller lystgass som angst- og smertedempende middel under behandlingen. Det viser seg ofte at bruken av lystgass gir pasienten en selvtillit som gjør at de etter hvert klarer seg uten. Dette er en viktig målsetting, og en stor seier for pasienten.

Vår tannlege Fredrik Skodje har mye erfaring med behandling av pasienter med tannlegeskrekk. Det er også han som utfører tannbehandling med lystgass.

Vi oppfordrer deg til å ta det første steget og kontakte oss i dag. Vår erfaring er at mange pasienter opplever besøket hos oss som en lettelse og at det ikke er så skummelt som de hadde forestilt seg.

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger