Allmennbehandling

Apollonia bilde

Fyllinger

Dersom et hull er i ferd med i bryte gjennom emaljen, legges det en tannfylling som erstatning. Fyllingen forhindrer ytterligere skade, i tillegg til at tannen får tilbake sin naturlige form og funksjon.

Selv om noen fyllinger over tid har endret farge og blitt mørkere, betyr ikke dette at de må byttes ut. Funksjonen kan være god, men likevel ønsker mange å bytte disse, ettersom de kan være sjenerende. Det finnes gode muligheter for å få et fint resultat med fyllingsmaterialene vi har tilgjengelig i dag.

Fyllingsmateriale velges etter behandlingsbehov. Størrelsen på hullet, beliggenhet i munnen, pris og allergiske reaksjoner mot materialer, spiller en viktig rolle i valg av fyllingsmateriale. De ulike materialene som benyttes er:

Porselensfyllinger

Vi foretrekker porselen til store tannfyllinger. Det er det mest estetiske av fyllingsmaterialene. Dessuten er det både sterkt og holdbart. Ved bruk av porselensfyllinger sparer man mye mer av tannens egen substans, enn om man skulle bruke kroner. Porselen er et såkalt biokompatibelt materiale – det oppstår svært sjeldent allergiske reaksjoner mot stoffet.

Vi bruker porselensmaterialet Empress®, som du kan lese om her.

Bestill time i dag for tannfylling

Tannfargede fyllinger – kompositt

Kompositt er et tannfarget fyllingsmateriale som brukes i stor grad. Det fungerer som et naturtro substitutt av tapt tannsubstans, og er derfor ofte et naturlig valg. Kompositt egner seg best til å fylle mindre hull, fordi det har begrenset styrke og krymper litt under herding

Gullfyllinger

Gull er et svært holdbart og godt fyllingsmateriale, som har vært brukt til å restaurere tenner siden tannlegefagets begynnelse. Har man god munnhygiene behøver man ikke å bytte ut gullfyllingene.

Amalgamfyllinger

Vi bruker ikke amalgam som fyllingsmateriale ved Colosseum Tannlege Apollonia. På bakgrunn av diskusjoner omkring farene ved bruk av dette materialet, har myndighetene forbudt bruken av amalgam. I motsetning til andre fyllingsmaterialer har ikke amalgam egenskapen til å binde seg til tannsubstansen.

Mange pasienter kontakter oss for å få fjernet amalgamfyllingene sine. Ved fjerning av bare en amalgamfylling trenger man som regel ikke å ta spesielle hensyn. Denne erstattes enkelt med kompositt, noe mange ønsker på grunn av estetiske hensyn. Tenner som har vært fylt med amalgamfyllinger over flere sider av en tann, kan ikke alltid bygges opp med kompositt. Slike restaureringer krever ofte porselen eller gull, og må i noen tilfeller skiftes til en krone.

Vi bruker beskyttelsesutstyr ved allergiske reaksjoner, eller dersom det ved flere fyllinger er påvist kvittsølvforgifting. Utstyret beskytter mot innånding av kvikksølvdamp.

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger