Allmennbehandling

Apollonia bilde

Tanntrekking

Når tenner er så løse eller ødelagte at de ikke kan repareres, må de trekkes for å unngå infeksjon og smerter. Å trekke en tann gjør man også i tilfeller hvor tenner hindrer andre tenner i å vokse. I forbindelse med tannregulering, kan man trekke tenner for å gjøre plass til de tennene som skal justeres.

Trekke visdomstenner

Flere opplever problemer med visdomstennene. Enten de allerede forårsaker mye smerte, eller om det er stor sannsynlighet for at det kommer til å gjøre vondt i framtiden, er det i flere tilfeller nødvendig å trekke en eller flere visdomstenner.

Noen visdomstenner kan trekkes av allmenntannlegen, mens andre har kompliserende faktorer, for eksempel skjeve røtter, som gjør at det blir nødvendig å trekke visdomstannen med kirurgisk inngrep.

Kirurgisk tanntrekking

Noen ganger sitter tennene så godt fast i kjeven at tannlegen ikke kan trekke en tann på normalt vis. Tannen kan i tillegg være godt skjult. Da må tannen trekkes av en oralkirurg, noe vi naturligvis ordner her på klinikken.

I slike tilfeller fjernes tannkjøttet rundt tannen, og tannlegen borer rundt den for at tannen skal avdekkes. Dersom tannen er vanskelig å få ut i én del, deles den opp i biter, for så å fjernes.

Tannlegen gir alltid godt med bedøvelse, og inngrepet er normalt helt smertefritt. Man kan bli litt hoven og ha smerter dager etter inngrepet.

Pasienter får smertestillende tabletter som skal hjelpe godt mot ettervirkningene. Etter inngrepet syr tannlegen/kirurgen et par sting for å holde såret på plass. Stingene taes bort etter 7-10 dager.

Les mer om tannkirurgi.

 

Kontakt oss
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger