Tannimplantat

Apollonia bilde

Tannimplantat – alle tennene

Vi kan bruke tannimplantater til å gi deg helt faste tenner, eller til å stabilisere en protese. Om det er mulig direktebelaster vi implantatene. Sammen finner vi ut hvilken behandling som passer deg.

Faste tenner

De fleste forbinder implantater med faste tenner. I en tannløs kjeve kan man sette inn flere tannimplantater med god fordeling og bygge en tannbro på disse implantatene.

Flere implantater festes da i kjevebenet for å skape et fundament. Distansene festes til implantatene, og broen settes på plass. Implantatbroen ser ut som – og føles som – egne tenner. Broen kan lages i ulike materialer – zirkon og porselen, metall og porselen eller metall og acryl. Dette er en varig løsning, og man slipper problemer som dårlig tilpassede proteser kan skape. Se bilde til under. illustrasjon av implantater for alle tennene

Dersom benkvaliteten tillater det, direktebelaster vi implantatene når vi gjør tannimpantatbehandling i hele kjever. Om du ønsker kan vi sette på en fast bro samme dag som operasjonen utføres.

Dekkprotese

Et annet alternativ er avtakbar tannprotese, som er forankret i to eller flere implantater. Protesen kan fjernes, men holder seg likevel trygt i munnen.

Fra nyttår trådte det i kraft nye trygderegler for tannløse som sliter med løse og dårlige proteser i underkjeven. Disse kan få festet sine proteser med trykknapper til to tannimplantater. Kostnadene dekkes i all hovedsak av HELFO.

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger