Tannimplantat

Apollonia bilde

Implantatoperasjoner

Hvordan foregår en implantatoperasjon?

Manglende tenner kan erstattes med tannimplantater. Denne prosedyren starter med at en oralkirurg fester små metallskruer i kjeven. Disse gror fast og fungerer som tannrøtter.

Kirurgen løfter så tannkjøttet til siden. I kjevebenet blir det laget en forsenkning hvor tannimplantatene tar plass. Tannkjøttet legges så tilbake og sys sammen med et par sting.

Smertefritt inngrep

Tannimplantatene gror fast i benet og etter 6-12 uker kan nye tenner festes til dem. Bildet illustrerer en pasient som har fått alle tenner erstattet.

Implantater i overkjeven

Implantatene festes i kjevebenet, og gror fast.

Som med andre kirurgiske inngrep får pasienten lokalbedøvelse. Inngrepet er smertefritt, men pasienten kan oppleve hevelse og litt smerte dagene etter operasjonen.

Det er viktig at dette utføres av en tannlege med rett kunnskap og erfaring. Hos oss utføres alle implantatoperasjoner av en oralkirurg, eller en spesialist i periodonti. Dette er også HELFOs krav, dersom behandlingen skal gi trygderefusjon.

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger