Tannimplantat

Apollonia bilde

Tannbroer

Manglende tenner kan være både estetisk skjemmende, og gi vanskeligheter med å tygge og snakke. En manglende tann vil også føre til at kjevebenet svinner, og at leppe og kinn synker inn. Et alternativ kan da være å sette inn en tannbro.

Hva er en bro?

illustrasjon av tannbroer

En tannbro festet på pasientens egne tenner.

En bro er en porselensstruktur som innbefatter flere sammenhengende tenner. Tennene ved siden av slipes ned og brukes som forankringer. Før nedslipingen begynner, må det vurderes om nabotennene alene kan brukes.

En forutsetning for å kunne benytte broer er at pasienten har noen sterke tenner igjen i munnen. Dersom de har dårlige røtter eller det er dårlig feste til tannen, må flere tenner inkluderes.

illustrasjon av tannbroer

En tannbro festet med implantater.

Om man ikke har noen egne tenner må man sette inn implantater for å kunne feste en bro. Dersom nabotennene er i perfekt stand, er det synd å slipe på disse, man bør da heller velge å sette inn et implantat.

Broen ser og føles naturlig ut. For at den skal vare, må pasienten være nøye med renhold. Broen skal regelmessig kontrolleres av tannlege.

Prosessen

Hos Colosseum Tannlege Apollonia tar en slik behandling minst to besøk:

Ved første besøk former, eller preparerer tannlegen de nærliggende tennene.

Slik kan de brukes som feste for den endelige helkeramiske tannbroen. Det blir tatt avtrykk av tannsettet og den ødelagte tannen. I samarbeid med tannlegen bestemmes farge på den fremtidige broen.
Pasienten får utlevert en midlertidig tannbro som kan brukes mens den endelige blir laget.

Avtrykket sendes til tanntekniker som tilpasser broen på en gipsmodell som blir framstilt. Ut fra modellen lages det en tannbro. Etter 14 dager prøves og tilpasses den på pasienten. Broen sementeres deretter på de preparerte tennene.

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger