Tannimplantat

Apollonia bilde

Tannproteser

Dersom flere eller alle tennene mangler i en kjeve, kan en tannprotese være løsningen. Før store implantatbehandlinger brukes ofte en protese som en midlertidig løsning. Vi skiller mellom del- og helproteser.

Delproteser

En delprotese kan erstatte tapte eller manglende tenner. Delprotesen er avtakbar, og sitter fast med små klammere til gjenstående tenner. Denne dekker deler av kjeven, og kan ha synlig metall. Se bilde til høyre.

 

Helproteser

Når alle tennene mangler, kan en helprotese erstatte en tannløs kjeve. Helprotesen blir på folkemunne kalt gebiss. Musklene i ganen, samt vakuumet som oppstår under protesen, holder den på plass. Helproteser er raske å fremstille, og kan være et godt alternativ for noen. Tilvenningsperioden er i midlertidig lang, og ikke alle klarer å tilpasse seg en slik tilværelse.

Rengjøring av tannproteser

Både hel- og delproteser må tas ut av kjeven for daglig renhold. Et godt renhold er helt nødvendig for å unngå kroniske irritasjoner på slimhinnene, samt infeksjoner og sopp i munnen. Pasienter med tannprotese må regelmessig til kontroll hos tannlege for å tilpasse protesen. Gommene hos eldre endrer seg, noe som fører til at protesen kan bli for romslig. For tannproteser som sitter dårlig, finnes det festemidler i form av krem og pulver.

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger