Tannkirurgi

Apollonia bilde

Fjerning av visdomstenner

Visdomstennene er de siste blivende jekslene som bryter frem. Disse kommer opp, helt bakerst i munnen, i 16-20 års alderen eller senere.

De aller fleste får visdomstennene. Noen har plass til dem, og beholder dem, ettersom de godt kan være velfungerende. Andre må i midlertid fjerne disse for å unngå komplikasjoner.

Når bør visdomstenner fjernes?

Lite plass

Hos enkelte har ikke tannbuen plass til visdomstennene, noe som fører til at tennene ikke har plass til

visdomstann som kommer skjevt ut

Når visdomstennene ikke har plass til å komme frem, må de fjernes.

å bryte frem på vanlig vis. Slik kan de kile seg fast under tannen foran. Beliggenheten til jekslene gjør at det blir vanskelig å holde rent, noe som kan gi en betennelse i tannkjøttet rundt tannen.

Dette gir hevelse og kan være smertefullt. Dersom du får betennelse eller smerte, bør tennene normalt fjernes, da sannsynligheten for gjengående smerter er stor.

Bedring av bittforhold

I forbindelse med tannregulering, kjeveforflytninger for bedring av bittforhold, samt hull kan det også være nødvendig å fjerne visdomstennene. Disse er vanskelige å holde rene, og utvikler ofte hull.

Dersom hullet er stort, kan de være fordelaktig å fjerne tannen istedenfor å reparere. Slik forenkles renholdet, og det er ikke like lett for tennene foran å utvikle hull.

Kirurgi

En frembrutt tann, der hele kronen synes, trekkes på vanlig måte hos allmenntannlege. Dersom visdomstannen delvis er brutt frem, befinner seg i en ugunstig posisjon, eller ligger under slimhinnen, bør den fjernes ved et mindre kirurgisk inngrep.

Flere visdomstenner kan vanligvis fjernes samtidig. Ved kirurgisk trekking er det normalt med hevelse og smerter de første dagene. Smertene dempes med smertestillende tabletter.

Ingen ventetid

Ved Colosseum Tannlege Apollonia har vi egne oralkirurger som utfører denne typen kirurgi. Mens ventetiden på sykehuset er oppimot 1 år, kan du se frem i mot rask behandlingstid hos oss.

 

Ved fjerning av visdomstenner har du som pasient rett på trygderefusjon. Vi har direkte oppgjør med Helfo, noe som gjør alt enklere for deg. Snakk med oss om refusjon!

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger