Tannpleie

Apollonia bilde

Tannpleie – Tannbleking

Vi mennesker er ulike, også når det gjelder fargen på tennene våre. Tannfargen endrer seg gjennom det livet vi lever, og den naturlige aldringsprosessen gjør sitt. I tillegg kan en livsstil med røyking, kaffe, te og vin påvirke tennenes utseende.
Ved Colosseum Tannlege Apollonia tilbyr vi tannbleking som både er ufarlig, og som ikke skader tennene. Vi fører både hjemme- og enkelttannbleking fra Opalesence.

Hvem kan bleke tennene sine?

Alle kan i utgangspunktet bleke tennene. Pasienten bør likevel ikke ha behandlingsbehov ved oppstart av bleking. Eventuelle hull bør behandles, i tillegg må tannkjøttet være friskt. En grundig undersøkelse hos tannlegen før bleking er derfor nødvendig. Fyllinger og kroner påvirkes ikke av blekingen, men i noen tilfeller

reduseres overfladisk misfarging. Gravide og ammende behandles ikke.

Hvordan blekes tennene?

Vi tar et avtrykk av tennene dine og lager en myk blekeskinne i plast. Blekegeléen «Opalescence gel» appliseres i skinnen, som så plasseres på tennene. Med Opalescence kan du bleke på natt- eller dagtid.

Normal behandlingstid er 5- 10 netter. Dersom du ønsker å bleke tennene på dagtid, skal blekeskinnen brukes 1-2 ganger daglig, i 1-4 timer pr. gang. Bleketiden er da 2-4 uker. Blekeskinnen kan også benyttes som en kombinasjon av dag- og nattbleking. En kjeve skal blekes om gangen.

Hvor lenge varer blekingen?

Tannbleking er ingen permanent behandling. De fleste pasienter har et resultat som varer i flere år, mens andre trenger ny behandling etter ca 1,5 år. Tennene utsettes daglig for fargepigmenter som tobakk, kaffe og rødvin. Disse har negative virkninger. Vi anbefaler god munnhygiene for å beholde effekten etter blekingen.

Eksempler på mat og drikke du bør unngå mens du bleker, og én uke etter avsluttet bleking:

  • Rødvin
  • Cola, brus generelt, juice og saft
  • Kaffe, te, kakao
  • Mørke sauser, soyasaus, etc
  • Sennep og ketchup
  • Brunost
  • Røyk, snus og annen tobakk
  • Sjokolade, lakris
  • Bær og syltetøy
  • Alt som vil sette farge på en hvit skjorte (inkl. leppestift)

Bivirkninger

Enkelte pasienter kan oppleve overfølsomhet (ising) i tennene kort tid etter behandlingen. Symptomene kan reduseres ved effektiv bruk av fluorskylling både før, under og etter behandlingen. Ved ytterligere problemer, rådfør deg med oss for å forandre behandlingsrutinen.

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger