Tannpleie

Apollonia bilde

Tannrensing og fjerning av tannstein

Belegg og misfargede tenner kan få deg til å holde tilbake et hjertelig smil. Det er jo fryktelig synd, når Colosseum Tannlege Apollonia kan hjelpe deg. Ved tannrensing fjerner vi belegg og misfarging på tennene samt tannstein. Dette gjøres like mye av hygieniske årsaker som estetiske.

Hva er tannstein?

Tannstein er gamle, forkalkede bakterier som sitter fast på tennene. Bakteriene blander seg etter hvert med kalksalt som er i spytt. Blandingen hardner og tannstein oppstår. På tannsteinen har det lett for å feste seg nye bakterier, som igjen kan gi tannkjøttbetennelse og vond lukt. Derfor er det viktig å få fjernet tannstein med jevne mellomrom.

Fjerning av tannstein

Tannstein kan ikke børstes bort ved hjelp av vanlig tannbørste. Dette må gjøres av en tannpleier eller tannlege, som bruker spesielle instrumenter for å fjerne tannsten over og under tannkjøttsranden. Det er gjerne spesielt bak tennene, mellom tennene, og på steder hvor du ikke kommer så lett til med tannbørsten, at tannstein kan bygge seg opp.

Det er ikke spesielt vondt å få fjernet tannstein. For å forebygge dannelsen av tannstein gjelder det å være flink med daglig tannpuss og tanntråd. Uansett bør du minst en gang i året besøke tannlegen for å se om det finnes noe tannstein som bør fjernes.

 

Tannrensing med Air Flow

Vi tilbyr behandlingen Air Flow, som på en meget effektiv og smertefri måte fjerner belegg og misfaringer. Tennene sandblåses med vann og natriumbikarbonat. Misfarging av røyk, rødvin, kaffe og lignende fjernes. Resultatet er glattere, renere og hvitere tenner. Metoden er skånsom, behagelig og gir et resultat som varer i ca. 6-12 måneder.

Les mer om estetisk tannbehandling.

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger