Tannregulering

Apollonia bilde

Tannregulering

Tannregulering justerer eller påvirker veksten til feilstilte tenner, og kjever med underbitt, overbitt eller andre vekstfeil. Apollonia Tannklinikk tilbyr tannregulering til barn, ungdom og voksne.

Tannfeil, overbitt, underbitt eller andre kjevestillingsfeil kan være arvelig, men kan også skyldes suge- og bitevaner, samt tap av melketenner som følge av tannråte. Tenner eller kjever som vokser feil, kan gi plager som tannskader, slitasje, vekstavvik eller muskelspenninger.

Problemer med tannstillingsfeil, over- og underbitt

Behandlingen blir ofte utført slik at munnen fungerer bedre til å utføre dens oppgaver. Bittfeil gir ofte problemer ved at tennene i over- og underkjeven ikke møtes på riktig måte. Tannstillingsfeil og over- og underbitt kan også gi overbelastning på tennene, kjeveledd og muskler.

Tannstillingsfeil kan vanskeliggjøre tale i tillegg til at utstående tenner og overbitt gir økt risiko for slag mot tennene. Tannregulering har som mål å skape bedre funksjon for tennene og redusere risikoen for senere skader.

Behandling med tannregulering

Behandlingen blir ofte utført med hensyn til estetikk og kan utføres gjennom hele livet. Det er likevel positivt å komme i gang med tannregulering så tidlig som mulig.

Man kan med fordel sette i gang forebyggende behandling av barn mens de fremdeles har en blanding av melketenner og permanente tenner. Ved tidlig oppstart behøves gjerne mindre inngrep for å fikse på eventuelle under- elller overbitt. Den forebyggende behandlingen hos barn innebærer oftest bruk av plate.

 

Har du plager, eller skjemmes du av skjeve tenner, kan vi hos Apollonia hjelpe deg uansett alder. Vi tilbyr usynlig tannregulering for deg som vil holde tannreguleringen for seg selv.

Kontakt oss
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger