Tannregulering

Apollonia bilde

Tannregulering for barn og ungdom

Cirka 1/3 av alle norske barn trenger tannregulering. Den offentlige tannhelsetjenesten henviser oftest pasientene selv, men det er også mange foreldre som tar kontakt på egen initiativ.

Bedre føre var…

Bittfeil er ikke alltid noe barn vokser av seg. Det er derfor viktig at man behandler bittfeil til rett tid, for å oppnå et godt resultat på en enklere måte.

I enkelte tilfeller bør barnet behandles allerede i 5-7 års alderen. Dette gjelder for eksempel for barn med underbitt, store overbitt og stor plassmangel, hvor innledende behandling kan forebygge mer omfattende behandling senere.

Tannfelling

jente holder plate

Tidlig korrigering av bittfeil hos barn, kan forebygge større inngrep senere.

Hos de fleste barn begynner tannfellingen i 5-6 års alderen. Frem mot 10-13 års alderen felles til sammen 20 melketenner, og nye tenner bryter frem. Tennene kan være uregelmessige og skjeve når de kommer ut, men det kan rette seg selv. Den tannbærende delen av kjeven vokser likevel ikke etter 10-års alderen. Dermed kan tannstillingsfeil skape bittfeil og skjeve tenner. Det er derfor mange som har behov for kjeveortopedisk behandling i denne alderen.

Skjeve tenner og kirurgi

Noen ganger kan bittfeil være forårsaket av feilstilte kjever. I slike tilfeller kan det være aktuelt med kirurgi. Dersom det trengs tannregulering i tillegg til kirurgi, foretas behandlingen også etter at ansiktet har sluttet å vokse. For jenter er dette i 16-18 års alderen, for gutter i 18-20 års alderen.

Dersom man begynner tidlig med forebyggende kjeveregulering hos barn, kan man ofte påvirke veksten av kjeven slik at man unngår operasjon. Men dersom man kommer sent i gang med behandlingen, eller vekstmønsteret hos barnet er spesielt ugunstig, trengs det kirurgi for å korrigere kjevene.

Ingen ventetid

Et barnesmil fullt av skakke og litt for store voksentenner, kan være sjarmerende, men også bli et problem. Om du er usikker, kan vi gi råd. Skulle det vise seg at de skakke tennene bare er sjarmerende, så er jo alt vel. Men dersom tannregulering er nødvendig, hjelper vi gjerne til.

Hos Colosseum Tannlege Apollonia blir barnet fulgt opp av oss helt til det er voksent. Vi har ingen ventetid. Slik kan du uten bekymring fortsette å glede deg over barnesmilet.

Usynlig tannregulering er også et alternativ til vanlig regulering i noen tilfeller.

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Skal poden ha tannregulering?Poden

Tannregulering kan være et stort steg å ta for noen. Behandlingen er omfattende, og tar lang tid. Her har vi satt sammen en digital informasjonspakke for mobil, til deg som har spørsmål omkring tannregulering. Den dekker alt fra første time hos tannlegen, til dagen reguleringen skal av.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger