Tannregulering

Apollonia bilde

Kirurgi og tannregulering

Skjeve tenner kan være forårsaket av feilstilt kjeve. I slike tilfeller kan du trenge kirurgi. Da går reguleringstannlegen inn i et tett samarbeid med kirurgen, og man jobber sammen mot et godt resultat.

Dersom man begynner tidlig med forebyggende tannregulering hos barn, kan man oftest påvirke veksten av kjeven slik at man unngår operasjon.

Dersom man har kommet sent i gang med behandlingen, strengen ikke har vært på lenge nok, eller at vekstmønsteret hos barnet har vært spesielt ugunstig, trengs det kirurgi for å korrigere kjevene.

Operasjon etter endt regulering

Kjevekirurgi – ortognatisk kirurgi – gjøres som regel etter at kjevene har sluttet å vokse. Det meste av tannreguleringen gjøres ferdig før operasjonen. Etterpå er det bare nødvendig med små justeringer. Operasjonen utføres på sykehus under full narkose, og etter avtale med kjeveortopeden.

Behandlingen dekkes av HELFO uansett pasientens alder.

 

Kontakt oss

Vi benytter kun dine opplysninger til å besvare på din henvendelse og ivaretar din informasjon iht. personvernlovgivningen. Les mer

Skal poden ha tannregulering?Poden

Tannregulering kan være et stort steg å ta for noen. Behandlingen er omfattende, og tar lang tid. Her har vi satt sammen en digital informasjonspakke for mobil, til deg som har spørsmål omkring tannregulering. Den dekker alt fra første time hos tannlegen, til dagen reguleringen skal av.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert

Abonner
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger