Tannregulering

Apollonia bilde

Tannregulering – streng

Det finnes flere metoder for å flytte tenner. Både barn og voksne kan få tannregulering, og dermed hjelp til en god tannstilling og et jevnere smil.

strang på tennene

Hvorfor må noen ha streng på tennene?

Tannstillingen er dynamisk og tenner kan flytte på seg gjennom hele livet.

Endring av tannstilling kan skje av seg selv uten innblanding av tannleger både før og etter behandling, og hos mennesker som aldri har hatt tannregulering.

Tannregulering, i form av streng, gjøres i det permanente tannsettet både hos barn og voksne. Tannregulering utføres med fast apparatur, hvor en reguleringsstreng festes til tennene ved hjelp av limte klosser/brackets på utsiden eller innsiden av tennene.

Hvor lenge må jeg ha regulering?

Behandlingstiden med fast apparatur er oftest 1,5 til 2 år. Tannstillingen er dynamisk også etter behandling, det er derfor viktig med oppfølging etter behandlingen.

Vi limer tynne stenger på baksiden av tennene dine etter behandlingen slik at du beholder det gode resultatet.
Disse strengene synes ikke, og er heller ikke til plage for deg. Slik bevares resultatet best mulig i mange år fremover.

bilde av streng på tennene

Flere typer regulering

Det finnes flere muligheter ved tannregulering. Barn synes som regel ikke at strengen er skjemmende, og kan velge klosser/brackets i flere ulike farger.

Ungdom og voksne som synes at strengen er skjemmende, kan med fordel velge glassklare klosser/brackets.
Tannreguleringen synes dermed ikke like godt.

Hos Apollonia har du også den muligheten til å få montert strengen på baksiden av tennene, også kalt usynlig tannregulering.

Kontakt oss
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert
Apollonia bilde
Kontakt oss Messenger